Andra tävlingsdagen igång

Tävlingarna tar mycket tid. Arbetet med alla projektidéer som kläcks i det svenska laget går alldeles för långsamt. Kodningen av bottar som kan spela Maffia har bara börjat. Igår var svenskarna tvungna att spela "manuellt" mot norrmännen som, återigen, grundlurades av Johan.

Idag har tävlingen startat i tid och de tävlande får sina fem hela timmar vid datorn. Nedkortningen med 17 minuter igår (för att hinna till lunchen) skapade viss upprördhet - vem bryr sig om mat när man programmerar?

Uppgifterna de ställs inför idag är svårare, men det finns en räddningsplanka, Avtryck i snön, som, om man kommer på de förenklande omständigheterna, har en någorlunda enkel BFS-lösning. Johan kommer idag få svar på sitt ständiga sökande efter vilken uppgift som Simon har konstruerat - det kommer vara självklart när han ser uppgiften "Vim", som kombinerar en älskad editor med språklek. Lyckas man hitta en snygg DP-lösning på den får man ändå bara 50 poäng så räkna med att toppfältet kommer splittras upp. Även den sista uppgiften, Brunhilda, är svår, men talteoretiska insikter är användbara vilket borde gynna Mårten och Johan.


Utflykt till Marienkirche. Till vänster orgeln med 5700 pipor och sittplatsen för Fursten av Mecklenburg. Snacka om surround-ljud. Till höger ett astronomiskt ur från 1472 som tyvärr ingen närvarande förstod sig på. Den undre tavlan måste i alla fall bytas ut vart 130:e år och de var stolta över att ha nästa färdig.

Sponsorer