Mårten vinner BOI

Mårten höll för trycket och står som ensam vinnare i årets BOI! Trots att han inte löste Simons monsteruppgift Vim fullständigt var han med i den kvintett (tillsammans med Johan) som lyckades få 60 poäng på den, och han var den ende av dessa som dessutom hade full poäng på Brunhilda och full poäng från första dagen.

Tävlingen blev överhuvudtaget en svensk succé med fem medaljer. Johan hade en nästan omöjlig uppgift att nå guldnivån efter tappet från gårdagen, och hann dessutom inte lösa Brunhilda (eftersom han var nära att koda klart 100p-lösningen på Vim), men slutade med sina 405 poäng på en fin 10:e plats och fick naturligtvis silvermedalj.

Alfred övertygade återigen med bland annat full poäng på Avtryck i snön och slutade med sina 243 poäng på 16:e plats vilket var det tredje bästa bronset. Även Aron löste snöavtrycken och fick 165 poäng totalt. Anton lyckades med hjälp av en imponerande 50-poängslösning på Vim (som bara 15 tävlande överhuvudtaget fick poäng på) också trassla sig in på bronsplats med 155 poäng. Lukas gjorde också en fin andradag och fick ihop 90 poäng totalt. Även om det inte räckte till medalj kan nämnas, för att sätta det i perspektiv, att de bästa deltagarna från Norge och Danmark hade 120 respektive 115 poäng. Det är alltså Sveriges resultat som är exceptionellt bra!

Stort grattis till svenska laget som imorgon kan koppla av med att titta på sälar och apor! Jag hoppas på hyllningskör i kommentarsfältet!

Sponsorer