Medaljregn och vanligt regn

Så var BOI över för denna gång. Gårdagen spenderades på utflykter, bland annat ett kallt och regnigt besök i Rostocks sommarbadort Warnemünde, studiebesök på en forskningsanläggning där man försöker träna upp sälars tankeförmåga och besök på Darwineum, där man, med riktiga djur, kunde följa djurlivets utveckling från maneter via jättetusenfotingar och myrpiggsvin till gorillor.

Prisutdelningen blev angenäm för svensk del, även om resultaten för ovanlighets skull var offentliggjorda innan ceremonin, så att överraskningsmomentet uteblev. Fullständiga resultat finns här. Ett bildspel från veckan visades och vi noterade blågula vikingahattar insmugna på oproportionerligt många av bilderna. Bilderna kan ses här.

Efter de sedvanliga talen om IT-näringens enorma betydelse och deltagarnas möjlighet att forma hela vårt framtida samhälle, etc. etc. fick Anton, Aron, Alfred och Johan mottaga sina medaljer, innan Mårten fick träda fram i roll av vinnare av BOI och förutom guldet även få en surfplatta. Prisutdelningen följdes som sig bör av veckans godaste middag innan laget skjutsades till färjan för att under viss sömnighet prova ut några nya maffia-varianter.

Väl i Trelleborg möttes vi av ett stort pressuppbåd som ville rapportera om svensk gymnasieprogrammerings största seger någonsin, och vi var tvungna att begränsa intervjuerna med Mårten till de stora riksmedierna. NOT!!!!! (Lukas pappa var dock där...)

Men vi tackar för uppmärksamheten och ser fram emot en lika kul och framgångsrik resa till Brisbane i juli.


Svenska laget i BOI 2013 (sorterat i längdordning med Slowsort): Frän vänster: Pit (guide), Johan Sannemo, Lukas Tröjer, Simon Lindholm (ledare), Anton Grensjö, Aron Granberg, Pär Söderhjelm (ledare), Mårten Wiman, Alfred Agrell.

Sponsorer