Internationella

Det finns två internationella tävlingar som är en del av Programmeringsolympaiden - en baltiska programmeringsolympiaden och den internationella programmeringsolympiaden. Sveriges lag till dessa väljs ut bland finalisterna baserat på resultaten i de fyra finaltävlingarna.

Att åka på de internationella finalerna är inte bara kul. Det är även väldigt socialt och inspirerande att träffa över 300 av världens bästa problemlösare och umgås under en hel vecka, förenade av samma intresse.

IOI

IOI, International Olympiad in Informatics är den internationella programmeringsolympiaden. Varje land skickar ett lag bestående av fyra deltagare. IOI är den av de internationella vetenskapstävlingarna där Sverige haft klart bäst resultat.

År 2018 hålls IOI i Japan.

BOI

BOI, Baltic Olympiad in Informatics är mästerskapen för ett antal länder kring Östersjön. Det fungerar lite som ett träningsläger inför IOI, med uppgifter på en väldigt hög nivå. Till BOI väljs ett lag på sex personer. Av dessa är fyra IOI-laget, och två extra platser där ettor och tvåor prioriteras, för att ge nästa års tävlande lite internationell tävlingserfarenhet.

År 2018 hålls BOI i Stockholm.

Gamla BOI-problem kan man öva på här.

Sponsorer