Skolkval

Skolkvalet är den av våra kvaltävlingar som arrangeras ute på de gymnasieskolor där en lärare anmält skolans deltagande (info för lärare finns på denna länk). Det rekommenderade datumet är 28/11 för att undvika krockar med nationella prov i engelska, men läraren kan vid behov välja ett annat datum mellan 28-30/11. För att delta anmäler du dig alltså till den lärare som är ansvarig på din skola. Du kan se vilka lärare som anmält sig här.

Du tävlar under 4 timmar med din egen eller en av skolans datorer, i vilket programmeringsspråk du vill. Ditt program kommer testas på förpreparerad indata av läraren, och ger ett visst antal poäng beroende på hur många testfall du klarade.

Det är tillåtet att söka information på internet, samt att ta med valfritt skriftligt material. Observera att deltagandet är individuellt - du får alltså inte samarbeta med någon annan eller aktivt kommunicera under tävlingen på Internet.

Mer detaljerade regler kommer läggas upp här innan tävlingen.

Om inte din skola arrangerar skolkvalet, eller om du vill ha en andra chans att gå vidare, kan du vara med i onlinekvalet som sätter igång efter skolkvalet och där du har fyra dagar på dig att lösa uppgifterna.

Om du får ett av de ungefär 20-30 bästa resultaten kommer du bjudas in till vår finaltävling.

Sponsorer